Breadcrumbs

Roken

Mensen die al verscheidene malen geprobeerd hebben te stoppen met roken en dat helaas nog niet gelukt is kunnen met hypnotherapie kijken hoe dit komt en dit dan aanpakken om dan alsnog met roken te kunnen stoppen. Diverse ‘Stoppen met roken’ methoden pakken de gewoonte aan. Als dit lukt en de gewoonte verdwijnt is de cliënt vrij van roken. Roken kan ook een uiting zijn van een onbewuste behoefte. Roken kan ook veroorzaakt zijn door een introjectie ergens in het verleden van de cliënt.
Hypnotherapie toegepast in combinatie met Thought Field Therapy is dan een goede manier om deze zaken naar boven te halen en te verwerken. Momenteel wordt met een stappenplan (Intake en Q-day). Als het een gewoonte was dan ben je in de regel rookvrij. De volgende stap wordt alleen genomen indien je nog onrust ervaart in de dagen erna. Dan wordt in drie sessies deze onrust onderzocht en behandeld. Dus:

1. Intake waarin je rookgedrag en achtergronden onderzocht worden. Dit levert de informatie voor de quiting day (Q-Day).

2. Je mag vanaf het slapen gaan tot aan de sessie van de dag erna geen sigaret roken. Meestal kom je dan met een grote trek in een sigaret binnen. Mocht je wel hebben gerookt voorafgaand aan de sessie dan krijg je een nota en wordt een nieuwe sessie gepland. Dit is op vele jaren tijd slechts één maal gebeurt. Voor de nieuwe sessie wordt opnieuw de afspraak gemaakt dat je niet gerookt hebt vanaf moment van slapen gaan tot aan binnenkomst voor de sessie.

3. De zin in een sigaret alsook de verslavende component wordt direct aangepakt! Meestal verdwijnt de grote zin in een sigaret ter plekke en binnen enkele minuten! Dan worden alle situaties doorgenomen die met roken te maken hebben en behandeld. Zo wordt het je makkelijk gemaakt om zonder bij-effecten rookvrij te zijn en te blijven. Daarna wordt je in trance gebracht om een steun in de rug te geven voor de komende tijd waarin je rookvrij bent zonder bij-effecten!

4. Mocht je toch nog bij-effecten ervaren (zoals onrust of een slecht humeur enz.) dan is meestal de reden dat je een onbewuste behoefte hebt die gedempt werd door het roken. In drie sessies wordt de onrust onderzocht en behandeld om de bekende verleggingen als - snoepen, meer eten - te voorkomen. Af en toe komt dit bij cliënten voor na de intake, Q-day combinatie.