Breadcrumbs

Regressietherapie

Regressietherapie is een inzicht gevende therapie. Binnen de regressietherapie ga je terug in de tijd (regressie) naar ervaringen waarbij bepaalde beperkende gedachten, neigingen en gevoelens ontstonden. Het kan dan zijn dat je onbewuste je een emotioneel beladen ervaring laat herbeleven die toen (nog) niet voldoende verwerkt is of op een nu (huidige tijd) door jou niet gewenste manier verwerkt is en daarmee een bron is voor de klacht(en). Door de herbeleving (met de inzet van de therapeutische technieken) kan dan een reiniging en verwerking plaatsvinden op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. 
De ervaring die bron is voor de klachten kan een ingrijpende gebeurtenis zijn die eenmalig of gedurende langere tijd plaatsvond. De ervaring kan overal opgedaan zijn (b.v. in het gezin, op school, werk, een ongeluk etc.). De ervaring kan lichamelijk, emotioneel en mentaal doorwerken. Met de therapie wordt gezocht naar een ontlading (catharsis) en een integratie van de ervaringen opdat de klacht vermindert of oplost. Daarnaast kan de cliënt begeleidt worden in de fase na verwerking en de invloed daarvan op het dagelijks leven van de cliënt.

Reïncarnatietherapie

Als er bij een cliënt binnen de regressie (in trance teruggaan in de tijd) ervaringen opkomen van voor de geboorte, dan wordt dit reïncarnatietherapie genoemd. 
Er kunnen zeer verschillende ervaringen voorkomen; zoals voorgeboortelijke ervaringen, ervaringen waarin een cliënt ervaart iets of iemand anders te zijn (b.v. vorig leven) enz. De ervaringen worden dan verder uitgewerkt met ontlading, reiniging (catharsis) en integratie van de ervaring tot doel. Meestal wordt de ervaring teruggekoppeld naar het leven in het nu om een oplossing voor de klacht te vinden.
Uit onderzoeken is gebleken dat het niets uitmaakt of je in reïncarnatie ervaringen gelooft. Het onbewuste geeft je ervaringen om je te helpen iets op te lossen.