Breadcrumbs

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een krachtige vorm van transpersoonlijke therapie. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van je onbewuste en je innerlijke bron (sommige mensen noemen dit de ziel). Binnen de hypnotherapie wordt onder meer gebruik gemaakt van trance. Trance is naast waken, slapen en dromen een staat van zijn. Vormen van trance zijn autorijden of het beoefenen van je hobby; daar waar je de aandacht op richt, waar je mee bezig bent. Trance is meestal gezond voor lichaam en geest. Emotionele problemen die je bezig houden veroorzaken een trance: een hypnotische toestand door jezelf gecreëerd, een conditionering.
Door hypnotherapie kun je jezelf daar vrij van maken. Je wordt uit je (zelf)hypnose gehaald. In hypnotherapie behoudt je de eigen wil, sterker nog: je krijgt meer eigen wil.

Doel van hypnotherapie

Hypnotherapie heeft tot doel je te helpen je te verlossen van beperkende gedachten, neigingen en gevoelens, waardoor je meer verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven en een vrijer individu wordt. Over het algemeen worden beperkende gedachten, neigingen en gevoelens veroorzaakt door je schaduwzijde. Je onbewuste laat je daarmee weten dat er dingen zijn die je aandacht vragen, of een oplossing vragen. Binnen de hypnotherapie helpt je onbewuste je ook om die dingen of zaken op te lossen. Je onbewuste is je grote vriend!