In het kort bieden we de volgende therapiën / technieken:

  • Haptotherapie: In onze cultuur leven we vooral vanuit onze verstandelijke vermogens. Als kind wordt ons al geleerd niet meer tastend (hapto in het Grieks) de wereld te verkennen. Stil zitten en de cognitieve vermogens ontwikkelen in plaats van aanraken en aangeraakt worden. Leren omgaan met en vertrouwen op gevoel en emotie, of op intuïtie en innerlijk weten, wordt niet geleerd. Het raakt zelfs ondergewaardeerd..
    Haptotherapie wordt gegeven door onze therapeute, zij is GZ-Haptotherapeut geregistreerd bij de VVH, Vereniging van Haptotherapeuten.
    Haptonomie Eclectisch werken: Haptonomie is de leer van het voelen. In de 60-er jaren is het belang van gevoel en affectiviteit herontdekt en verder ontwikkeld door Frans Veldman, leraar lichamelijke opvoeding. In die tijd werd de mens in de medische wetenschap maar ook in de industrie steeds meer bekeken en behandeld als een (meer of minder goed geoliede) machine: maakbaar en repareerbaar, in plaats van als een voelend ingesteld wezen met emoties en gevoelens.
  • Moderne hypnotherapie: Hypnotherapie is een krachtige vorm van transpersoonlijke therapie. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van je onbewuste en je innerlijke bron (sommige mensen noemen dit de ziel). Binnen de hypnotherapie wordt onder meer gebruik gemaakt van trance. Trance is naast waken, slapen en dromen een staat van zijn.
  • Regressie therapie en reïncarnatietherapie: Regressietherapie is een inzicht gevende therapie. Binnen de regressietherapie ga je terug in de tijd (regressie) naar ervaringen waarbij bepaalde beperkende gedachten, neigingen en gevoelens ontstonden. Als er ervaringen van voor de geboorte naar voren komen, dan wordt dir Bij reïncarnatietherapie genoemd.
  • Thought Field Therapy (TFT): Een van de meest recent beschikbaar gekomen psychotherapeutische technieken zijn Thought Field Therapie, TFT en Emotional Freedom Technique, EFT waarbij EFT is afgeleid uit TFT. TFT is ontstaan uit de gecombineerde kennis over acupunctuur meridiaanpunten en modern hersenonderzoek. De technieken zijn zeer krachtig met de opvallende eigenschap dat ze direct werken.
  • Andere technieken die hier niet genoemd zijn. Voor de cliënt worden vaak therapieën gemengd om een optimaal resultaat te behalen.