Regressie- en Reincarnatie therapie

Regressie- en Reincarnatie therapie liggen vaak in elkaars verlengde, waarbij er via een regressie in het leven van de cliënt door gesprongen wordt naar een andere ervaring, anders dan in het huidige leven. Na het doorwerken daarvan kan er dan terug gekeken worden naar ervaringen in het huidige leven.

Regressie- en Reincarnatie therapie

Regressie therapie

Regressietherapie is een inzicht gevende therapie. Binnen de regressietherapie ga je terug in de tijd (regressie) naar ervaringen waarbij bepaalde beperkende gedachten, neigingen en gevoelens ontstonden. Het kan dan zijn dat je onbewuste je een emotioneel beladen ervaring laat herbeleven die toen (nog) niet voldoende verwerkt is of op een nu (huidige tijd) door jou niet gewenste manier verwerkt is en daarmee een bron is voor de klacht(en). Door de herbeleving (met de inzet van de therapeutische technieken) kan dan een reiniging en verwerking plaatsvinden op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.
De ervaring die bron is voor de klachten kan een ingrijpende gebeurtenis zijn die eenmalig of gedurende langere tijd plaatsvond. De ervaring kan overal opgedaan zijn (b.v. in het gezin, op school, werk, een ongeluk etc.). De ervaring kan lichamelijk, emotioneel en mentaal doorwerken. Met de therapie wordt gezocht naar een ontlading (catharsis) en een integratie van de ervaringen opdat de klacht vermindert of oplost. Daarnaast kan de cliënt begeleid worden in de fase na verwerking en de invloed daarvan op het dagelijks leven van de cliënt.

Regressie- en Reincarnatie therapie

Reïncarnatie therapie

Als er bij een cliënt binnen de regressie (in trance teruggaan in de tijd) ervaringen opkomen van voor de geboorte, dan wordt dit teruggaan naar reïncarnatie genoemd. Regressie- en Reïncarnatie- therapie liggen daarmee in elkaars verlengde. Er kunnen zeer verschillende ervaringen voorkomen; zoals voor-geboortelijke ervaringen, ervaringen waarin een cliënt ervaart iets of iemand anders te zijn (b.v. vorig leven) enz. De ervaringen worden dan verder uitgewerkt met ontlading, reiniging (catharsis) en integratie van de ervaring tot doel. Meestal wordt de ervaring teruggekoppeld naar het leven in het nu om een oplossing voor de klacht te vinden.
Uit onderzoeken is gebleken dat het niets uitmaakt of je in reïncarnatie-ervaringen gelooft. Het onbewuste geeft je ervaringen om je te helpen iets op te lossen.

Regressie- en Reincarnatie therapie en integratie met andere methoden

Regressie- en therapie kan als het voorbij de geboorte gaat overgaan in reïncarnatie therapie. Het is niet vaak verifieerbaar of het echt een vorig leven betreft. Er zijn wel manieren om te checken of dit zo is. Dit is vaak belastend voor de cliënt. Voor de therapie is het waarheidsgehalte van het beleefde verhaal minder van belang dan het therapeutisch effect.
Voorheen werd gezocht naar ontlading, ook wel Catharsis genoemd, waarbij de cliënt er door heen ging. Met Thought Field Therapy kan er vlotter en efficiënter ontladen worden. En of het dan psychodrama is of reïncarnatie is dan van minder belang. Het resultaat is dat des te meer!
Bij regressie ligt dit directer, meer bij de ervaring van de cliënt. Bij ervaren overlast tijdens een eerdere fase van het leven - heel vaak de jeugd -kan dan direct worden ingegrepen met Thought Field Therapy. Het is dan letterlijk spoorzoeken en behandelen.
In een behandeltraject kan het zijn dat er een mix met andere behandeltechnieken wordt toegepast, zoals voor sensitieve personen.